Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen Alpha, waaronder Bear Grylls.

Bear Grylls
Bear Grylls trekt met zijn avonturen op Discovery Channel ruim 1,5 miljard kijkers. Hij heeft een paar jaar geleden zelf een Alpha gedaan en zegt daarover: ‘Hoe kun je een avontuurlijk leven leiden? De eerste stap is altijd het moeilijkst. Daar heb je de meeste moed voor nodig. Ik heb geleerd om niet voor die angst weg te rennen maar het gewoon te doen. Mijn christelijk geloof gaat een beetje op en neer, zoals iedere relatie. Er zijn worstelingen en twijfels, maar het bracht zo vaak licht op een donker pad, warmte op een koude berg en kracht in een uitgeput lichaam. Ik weet nog dat ik de top van de Everest opkroop en de sneeuw van mijn masker veegde om de ronding van de aarde te zien. Maar een eenvoudig geloof vinden dat mijn leven versterkt? Dat was mijn grootste avontuur.’

Voor wie?
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen?  Dan is Alpha echt iets voor jou!

Waarom?
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
De Alpha’s beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je meer over de zin van het leven en wat het christelijk geloof inhoudt. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Welkom!
Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Alpha in Roermond, Maasbracht en Echt.

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie over data, tijden en locatie op alphacursus.nl of mail naar info@clcmiddenlimburg.nl.

Je bent van harte welkom!